Жив Дом: Откриване на подпочвени води - Жив Дом

Към съдържанието

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

Откриване на подпочвени води

#1 Потребителя е офлайн   Александъръ Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Група: Members
  • Регистр: 09-октомври 05

Публикувано 05 март 2007 - 08:11

Доколко са надежни радиестезичните методи за откриване на подпочвени води ?
Може ли само с помощта на багети или пръчки да се определи дълбочината на залягането на водонсния пласт и евентуалния дебит ?
Дали всеки човек има способността да открива води, или това е само привилегия за някои ?

#2 Потребителя е офлайн   Теодора Андреева Икона

• Всеки ден
  • PipPipPipPip
  • Регистр: 02-февруари 05

Публикувано 05 март 2007 - 09:22

Имам един радиестезистки наръчник, в който пише, че всеки може да работи с махало или пръчки.
21.12.2012

#3 Потребителя е офлайн   krisy75 Икона

• Нов човек
  • Pip
  • Регистр: 27-юни 06

Публикувано 06 март 2007 - 04:02

Виж мнениетоАлександъръ написа на Mar 5 2007, 08:11 PM :

Доколко са надежни радиестезичните методи за откриване на подпочвени води ?
Може ли само с помощта на багети или пръчки да се определи дълбочината на залягането на водонсния пласт и евентуалния дебит ?
Дали всеки човек има способността да открива води, или това е само привилегия за някои ?

Отговор на този въпрос ще получиш като опиташ сам. Прочети малко по-въпроса, ако ти е интересно и опитай. Залавно и и е много приятно когато откриеш наистина вода! ;)

#4 Потребителя е офлайн   емил Икона

• Нов човек
  • Pip
  • Регистр: 13-април 07

Публикувано 15 април 2007 - 08:15

Открих си вода , и отлях кладенец с баща ми . Видях така известните подземни реки , по точно жилки с очите си . Мн. е приятно . Които го интересува моят (тои не е и мои ) метод , го предупреждавам обаче че трябва да прочете първо един учебник - Инженерна геология . Лежиш си , и четеш :unsure:

#5 Потребителя е офлайн   Dan4o Икона

• Нов човек
  • Pip
  • Регистр: 04-януари 08

Публикувано 05 януари 2008 - 11:20

А може ли да дадете малко повече информация как точно става? Предвалително благодаря :)

#6 Потребителя е офлайн   Борис Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 04-октомври 07

Публикувано 06 януари 2008 - 04:55

Гледал съм баща ми как прави това. Взима две медни или стоманени пръчки. Дебелина 3-4мм и дължина 400мм. Пръчките се свиват под прав ъгъл така че едната страна да бъде с дължина 300мм, а другата - 100мм. Хващаме с всяка ръка по една пръчка за късата страна а дългите насочваме успоредно една на друга пред тялото ни на височината на стомаха. Пръчките се държат не много здраво така, че да могат да се въртят свободно в свитите ни длани. Подхождаме към източник на вода/ водопроводна тръба или нещо друго, което знаем със сигурност. Когато вървим бавно към източника пръчките започват да се кръстосват и над източника заемат почти срещуположно положение. От момента в който пръчките започват да се събират започваме да броим крачките и така докато пръчките не застанат една срещу друга. Броя на крачките означава дълбочината на която се намира източника на вода. Не съм го чел никъде. Така го е обяснявал баща ми. Същото става и с млада върбова клонка имаща форма на V. Хващат се здраво свободните краища и предния край, който има формата на връх се насочва напред. При наближаване на източник върха се огъва нагоре въпреки, че краищата се държат много здраво. Наблюдавал съм и двата случая. Опитвал съм и има ефект макар и по-слабо изразен, но баща ми каза, че всичко се постига с тренировки.
[color="#0000FF"][font="Century Gothic"][b]За да постигне невъзможното, човек трябва да опита абсурдното!
Сервантес [/b][/font][/color]

#7 Потребителя е офлайн   Александъръ Икона

• Активен
  • PipPipPip

Публикувано 06 януари 2008 - 05:27

Виж мнениетоБорис написа на Jan 6 2008, 04:55 PM :

От момента в който пръчките започват да се събират започваме да броим крачките и така докато пръчките не застанат една срещу друга. Броя на крачките означава дълбочината на която се намира източника на вода.

Една крачка - един метър дълбочина, така ли да пресмятам ?

При мен багетите също се въртят, но никога не са заставали една срещу друга.

#8 Потребителя е офлайн   kostadin Икона

• Членуващ
  • PipPip
  • Регистр: 19-ноември 05

Публикувано 06 януари 2008 - 08:56

При мен се кръстосват.Проблема е че като тръгна по някои тротоар хващам и ел.кабели,тел.кабели ВИК и всичко по което нещо се движи и създава някакво поле което медните пръчки май го улавят.Но на полето на някоя нива там няма комуникации ясно е че е вода .Подхождаш от всички страни и на едно и също място се пресичат.

#9 Потребителя е офлайн   Борис Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 04-октомври 07

Публикувано 07 януари 2008 - 09:03

Така ми е обяснявано - една крачка - един метър дълбочина. Преплитане става при много силен източник. Ловят и вкопани кабели. Също така когато човек е доста обигран с тях може да определи дали се отнася за кабел метален предмет или неметален предмет или вода.
[color="#0000FF"][font="Century Gothic"][b]За да постигне невъзможното, човек трябва да опита абсурдното!
Сервантес [/b][/font][/color]

#10 Потребителя е офлайн   KatyaRaDa Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 07-март 06

Публикувано 07 януари 2008 - 05:05

А какво става с пробата и махалото, не разбрах, как се "обучава" махалото да отчита само това което търсим?

#11 Потребителя е офлайн   KatyaRaDa Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 07-март 06

Публикувано 07 януари 2008 - 07:01

Ясно, :rolleyes:
Благодаря

#12 Потребителя е офлайн   Александъръ Икона

• Активен
  • PipPipPip

Публикувано 07 януари 2008 - 07:15

Дългогодишен радиестезист ми е казал, че махалото не е много подходящо за работа на открит терен, защото се влияело силно от атмостферните условия, пък и не било толкова точно колкото багетите. Но съм чувал, че опитните търсачи го считат за много надежно.

#13 Потребителя е офлайн   emil Икона

• Нов човек
  • Pip
  • Регистр: 21-юни 08

Публикувано 29 август 2008 - 04:32

Някой търсил ли е вода в селището и какъв е резултата ? става дума за изкопаване на кладенец.

#14 Потребителя е офлайн   Vladimir Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 11-декември 05
  • Interests:Строи своето РИ при с.Славейково селище "В.Левски"

Публикувано 01 септември 2008 - 05:51

Виж мнениетоemil написа на Aug 29 2008, 05:32 PM :

Някой търсил ли е вода в селището и какъв е резултата ? става дума за изкопаване на кладенец.

Да. Копани са няколсо сондажа на ръка до десет метра. Два от тях са несполучливи, а за другите два не е била добра подготовката и макар че е имало вода остават също несполучливи.ВЛАДИМИР ДОСЕВ

#15 Потребителя е офлайн   nikola Икона

• Нов човек
  • Pip
  • Регистр: 05-октомври 08

Публикувано 05 октомври 2008 - 01:22

Виж мнениетоVladimir написа на Sep 1 2008, 06:51 AM :

Да. Копани са няколсо сондажа на ръка до десет метра. Два от тях са несполучливи, а за другите два не е била добра подготовката и макар че е имало вода остават също несполучливи.ВЛАДИМИР ДОСЕВ

li4en vapros:

Zelaja da se svarza s Vladimir Dosev, okolo 45 god., ot Love4.

KK6, flexmind@operamail.com.

:rolleyes:

#16 Потребителя е офлайн   Сашо Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 26-август 07

Публикувано 05 октомври 2008 - 02:43

Виж мнениетоnikola написа на Oct 5 2008, 02:22 PM :

li4en vapros:

Zelaja da se svarza s Vladimir Dosev, okolo 45 god., ot Love4.

KK6, flexmind@operamail.com.

:rolleyes:

За друг Владо става дума...

По темата, една сонда 40 метра не излезе нищо наскоро. Явно не попадаме на човек... :(

#17 Потребителя е офлайн   Александъръ Икона

• Активен
  • PipPipPip

Публикувано 05 октомври 2008 - 06:33

Виж мнениетоСашо написа на Oct 5 2008, 03:43 PM :

По темата, една сонда 40 метра не излезе нищо наскоро. Явно не попадаме на човек... :(

На радиестезист или на сондьор ? През тези 40 м минава ли водоносен хрозинт ? При някои сондажи, в стремежа си да хванат по-добре жилката, пробиват под водоносния пласт и водата "изчезва", т.е. преминава във водопропускливите скали.

#18 Потребителя е офлайн   Dana Икона

• Активен
  • PipPipPip
  • Регистр: 31-март 06

Публикувано 06 октомври 2008 - 09:04

Виж мнениетоСашо написа на Oct 5 2008, 02:43 PM :

За друг Владо става дума...

Sвържете се с Борис от форума. Той познава един много силен радиестезист . Говорихме си доста за този човек Отдавна не съм го виждала въвъ форума. Имам му имейла ако не успеете да се свържите на съобщения.

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема